Štampa

Uslovi najma

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

Vozač mora imati minimum 21 godinu.
Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid.
Obavezna identifikacija - lična karta ili pasoš na uvid.
Obavezna kreditna kartica kao sredstvo depozita plaćanja ili gotovinski depozit od 200 do 800 EUR u zavisnosti od klase vozila.

DUŽINA NAJMA

Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa).
Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Tolerišemo samo 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoraćenja, zaračunavamo novi, dodatni dan najma.

PLAĆANJE I DEPOZIT

Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Amex, Visa, Mastercard), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica)
Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine.
Depozit se određuje na osnovu dužine najma vozila.

PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA

Vozilo se može preuzeti i vratiti na aerodromu Nikola Tesla, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kućna adresa, preduzeće i sl.) uz doplatu. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu
Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila
Savetujemo da sa našim službenikom dobro pregledate vozilo

OSIGURANJE

CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER) - osiguranje od štete sa učešćem u šteti

Kupovina ovog osiguranja je obavezna.

Odgovornost za štetu na iznajmljenom vozilu i prema trećem licu je ograničena određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila

Ovo osiguranje ne pokriva štete nastale u untrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i/ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac ugovora o najmu i potpisana obostrano.

TP (THEFT PROTECTION) - Osiguranje od krađe sa učešćem u šteti

Kupovina ovog osiguranja je obavezna.

Odgovornost za krađu vozila ili delova vozila (gume, stereo uređaj i sl.) je ograničena određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.

Ovo osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana

PAI (PERSONAL ACCIDENT INSURANCE) - Osiguranje lica

Kupovinom ovog osiguranja, vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slučaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osigurana.

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili kraće biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.

Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

POSTUPCI U SLUČAJU NESREĆE, ŠTETE I KRAĐE VOZILA:

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

  • Odmah da obavesti policiju i Dolcevita Rent a Car o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama
  • Da zapiše podatke o drugim učesniciima u nesreći tj. događaju
  • Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila
  • Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

  • Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
  • Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje Dolcevita Rent a Car-a, prilikom preuzimanja vozila.
  • Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima osiguranje ne važi - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.